woensdag 23 mei 2012

De altijd-succes-chocoladetaart

Jaren geleden kreeg ik van een vriendin een taart voor m'n verjaardag. En niet zomaar een taart, nee, dit was De Lekkerste Taart Ooit Geproefd. En aangezien de maakster hiervan wel vermoedde dat deze naar meer zou smaken had ze er een keurig uitgeschreven receptje bijgedaan. Dat was een sterk staaltje toekomstvoorspellen want nu, minstens 10 jaar later, is bijna iedere mogelijke gelegenheid aangegrepen om De Taart te maken.

Zin om 't ook eens te proberen? (pas op, 't is verslavend!)
Zo simpel, en zooooo lekker.... Kinderspel! (o nee, die zat voor de verandering te koken in de zandbak)


Ingrediënten: 300 gram pure chocolade / 225 gram boter of margarine / 3 eieren / 225 gram suiker / 60 gram bloem / 0,5 eetl. bakpoeder / 0,5 theel. zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter en chocolade in een pannetje op zacht vuur en laat wat afkoelen.


Vet een bakvorm in en bestuif met bloem (een tulbandvorm geeft een extra mooi resultaat, maar een gewone springvorm kan natuurlijk ook).


Klop de suiker (rietsuiker is het lekkerst), het zout en de eieren met een mixer tot een gladde massa.


Roer de bloem en bakpoeder erdoorheen (officieel moet je het zeven, mwah, gaat ook prima zonder).

Roer daarna het chocolade-botermengsel erdoorheen.

Stort alles nu in de bakvorm ('storten' klinkt wel erg heftig voor een bruinige smurrie die rustig in de bakvorm druipt) en bak een uur op 180 graden.


Ruim alle zooi op en vergeet niet de beslagkom uit te likken.

De taart is klaar wanneer je er een satéprikker insteekt en deze er schoon weer uitkomt.
Tadaaaaaaaa:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten