zondag 5 augustus 2012

Met de handjes

Wat is nou een eerste verjaardag zonder taart? Die je dan ook nog eens geheel volgens traditie met je handen mag eten, in je haar mag smeren en op de grond mag mikken?
Van de buurvrouw kreeg ik een niet-te-mislukken recept voor kwarktaart (vanaf vandaag heeft Dr Oetker een klant minder) zodat vanochtend ook Mats' mijlpaal niet zonder geklieder voorbij kon gaan.



Maar natuurlijk is meneer ook enige beschaving niet vreemd (incl. gedistingeerd pinkje).


En ook delen doet hij met liefde.


En mocht je je nou afvragen wie verantwoordelijk was voor de decoratie van de taart:


Junior Masterchef strikes again!

O ja, en t recept is echt heel simpel:
10 blaadjes gelatine weken in koud water
200 gr bastognekoekjes in een theedoek platslaan en door 50 gram gesmolten boter roeren, lepeltje aardbeienjam erdoor doen (was ik vergeten...). Hiermee de bodem van een taartvorm bedekken (eerst bakpapier in de springvorm klemmen) en dan even afkoelen in de koelkast.
100 ml sinaasappelsap verwarmen en hier de uitgeknepen gelatineblaadjes doorheen roeren.
In een kom 500 gr kwark, 150 gr witte basterdsuiker (ik had alleen rietsuiker, ook erg smakelijk) en t gelatinesapje door elkaar roeren. Ongeveer 300 gram in stukjes gesneden en lichtelijk geprakte aardbeien erdoor.
Klop 250 ml slagroom stijf en schep dat er ook doorheen.
Minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven en garneren met stukjes aardbei.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten